Corona virus

Lieve Broeders en Zusters van de Christengemeente Huizen,

 

Om met de deur in huis te vallen: De Christengemeente Huizen schort alle activiteiten op tot en met 1 juni 2020.

Op basis van de dan geldende richtlijnen en situatie bepalen we wat we daarna doen.

Concreet betekent dit dat komen te vervallen:

Zondagse diensten en kinderkerk.
Reguliere activiteiten: bidstonden, kringen, jeugd Bijbelstudies, Heerlijk eten, Koffie en zo, Pannenkoekenfeest, fundamentencursus
Speciale geplande activiteiten: Bijbelstudies Hans Alblas, de Pesach middag door Christenen voor Israƫl

 

Als Oudsten hebben we dit moeilijke besluit niet licht en onder gebed genomen. We belijden dat onze Heer Jezus overwinnaar is en we niets te vrezen hebben, omdat we door zijn offer leven vanuit een eeuwig perspectief. Tegelijkertijd weegt het voor ons zwaar dat we een verantwoordelijk en zorgplicht hebben om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken en vertragen. Met name ook om onze ouderen, de kwetsbaren en allen in de gezondheidzorg zoveel mogelijk te ondersteunen en beschermen.

 

Afgelopen dagen hebben we veel berichtjes ontvangen van bezorgde broeders en zusters. Sommigen zeggen dat het onverantwoord is samenkomsten door te laten gaan en sommigen zeggen dat het onverantwoord is om niet samen te komen. Daarom willen wij u twee 3 dingen vragen:

 

Bewaar en werk aan de onderlinge eenheid en liefde, ook al hebben we op bepaalde punten een afwijkende mening.
Oordeel elkaar niet (dat is aan God) en ga met vragen om wijsheid niet naar mensen (en dring elkaar ook geen ongevraagde meningen en adviezen op), maar lees de Bijbel, kijk naar Jezus en richt je gebed naar omhoog.
Laten we naar elkaar omzien met wat extra telefoontjes en misschien kunnen we kwetsbare broer of zus (bijvoorbeeld in je kring) helpen met een boodschapje of een maaltijd.

 

Jezus zegt ons in Mat. 24:6 over deze tijd: zorg ervoor dat u hart niet angstig wordt. In traditionele kerken begint de dienst vaak met Psalm 124v8: Onze hulp is in de Naam van de HEERE, Die hemel en aarde gemaakt heeft. Daar mogen we van harte: Amen! op zeggen.

 

Hoe we hier het beste mee om kunnen gaan:

Laten we zegenend voor elkaar bidden om Genade & Vrede.
Laten we contact houden en bel, mail, app, face-time elkaar wat vaker. Als u een telefoonnummer of email mist, laat het even weten, dan kunnen we het (als mogelijk) doorgeven.
Gelukkig zijn er veel diensten beschikbaar op radio, televisie en internet. Tip elkaar over mooie diensten.

 

Wij zullen de nieuwsbrief gebruiken om u op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen de gemeente, aandachts- en gebedspunten, veranderingen in activiteiten.

Stuur uw input hiervoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met broederlijke groet,

 

Mark en Remko

Oudsten Christengemeente Huizen

kinderkerk

Kinderkerk

zending front

Zending

Contact Info

 

Christengemeente Huizen
Plecht 1
1276 HG Huizen

Privacyverklaring

Privacy verklaring